måndag 17 maj 2010

Princip - inte populism!

SD:s Marcus Wiechel är visst förbannad över att de flesta andra politiker i länet inte vill samarbeta med hans parti - och konstigt vore väl annars, ur hans perspektiv. Men det handlar inte alls om populism utan om princip. Mycket djupt rotad princip.

SD är nämligen inte ett parti som alla andra. De säger att de inte är rasister, men deras politik andas förakt för andra kulturer, och speciellt för allt som eventuellt har något vagt med islam att göra. Den bygger på rädsla, förakt och främlingsfientlighet. På en syn på andra kulturer och människor därifrån som säger väldigt mycket om den som har den. Oavsett om deras politik inom några enstaka områden inte är extremistisk, så är deras grundsyn och ideologi det. Det räcker för mig. Aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig under några omständigheter att vi socialdemkrater sätter oss i ett samarbete, direkt eller indirekt, med Sverigedemokraterna. Då vill i alla fall inte jag vara med.

1 kommentar:

  1. Kallar du mig för rasist?

    Om du inte vill vara med om det skulle komma ett eventuellt samarbete så kan du börja packa. Det håller inte i längden att ignorera oss.

    SvaraRadera